Page 41 - Kulinarično doživetje v urbanem glampingu
P. 41
olata
Caprese
Sestavine (za 4 osebe) Postopek
2 velika zrela paradižnika Paradižnike in mocarelo
narežemo na približno 1 cm
200g mocarele debele rezine.
sveže liste bazilike Na krožniku izmenično
razporedimo rezine
oljčno olje paradižnika, mocarele in liste
balzamični kis bazilike.
Solato prelijemo z oljčnim oljem
sol in balzamičnim kisom.
sveže mlet poper Solato po okusu posolimo in
popopramo.
Solato postrežemo takoj, ko je
pripravljena, da so sestavine še
vedno sveže.
Caprese
Sestavine (za 4 osebe) Postopek
2 velika zrela paradižnika Paradižnike in mocarelo
narežemo na približno 1 cm
200g mocarele debele rezine.
sveže liste bazilike Na krožniku izmenično
razporedimo rezine
oljčno olje paradižnika, mocarele in liste
balzamični kis bazilike.
Solato prelijemo z oljčnim oljem
sol in balzamičnim kisom.
sveže mlet poper Solato po okusu posolimo in
popopramo.
Solato postrežemo takoj, ko je
pripravljena, da so sestavine še
vedno sveže.