Page 45 - Kulinarično doživetje v urbanem glampingu
P. 45
nacotta Postopek
Najprej lističasto želatino
s svežim namočimo v hladni vodi. Nato v
kozici segrevamo mleko na zelo
sadjem nizkem ognju, vendar pazimo,
da ne zavre. Ko je mleko
Sestavine (za 6 kozarčkov) segreto, kozico odstavimo z
500 ml smetane ognja in vanjo vstavimo ožeto
100 ml mleka ter odcejeno želatino. V ločeni
100 g sladkorja posodi zmešamo smetano,
sladkor in vaniljev strok ter
10 g lističaste želatine segrevamo na štedilniku. Med
1 vaniljev strok stalnim mešanjem zmes
sezonsko sadje zavremo na nizkem ognju. Ko
zavre, takoj odstranimo z ognja
in dodamo mleko z raztopljeno
želatino. Dobro premešamo, da
se sestavine povežejo.
Kozarčke do polovice
napolnimo z mešanico s
pomočjo zajemalke. Hladimo v
hladilniku vsaj štiri ure, da se
strdi. Tik preden postrežemo,
narežemo sezonsko sadje in ga
položimo na vrh pannacotte.
   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50