Page 7 - Kukanja, Marko. Od beneškega bakalaja do sladke Istre: razvoj prehrambenega gostinstva na Slovenski obali. Koper: Založba Univerze na Primorskem, 2016
P. 7
Vsebina

slike in tabele 7

uvod 9

zametki razvoja prehrambnega gostinstva 13
Kratek uvod v istrsko gastronomijo 13
Družbeno življenje in istrska gastronomija 14
Pod Serenissimo 16

za časa avstro-ogrske 21
Razvoj prehrambnega gostinstva v času Avstro-Ogrske 21
Vpliv bližine Trsta na razvoj prehrambnega gostinstva 24
Pomen odprtja hotela Palace za razvoj prehrambnega gostinstva na Obali 37

pod italijansko peto 43
Razvoj prehrambnega gostinstva med obema vojnama 43
Razvoj gastronomije v luči fašistične ideologije 48

po drugi svetovni vojni 57

Razvoj prehrambnega gostinstva po letu 1945 57
Razvoj prehrambnega gostinstva v petdesetih letih (po letu 1954) in šestdesetih letih 65
Razvoj prehrambnega gostinstva v sedemdesetih in osemdesetih letih 77
Razvoj prehrambnega gostinstva v devetdesetih letih 82
Trg prehrambnega gostinstva po vstopu v EU 83

zaključek 87

5
   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12