Page 9 - Kukanja, Marko. Od beneškega bakalaja do sladke Istre: razvoj prehrambenega gostinstva na Slovenski obali. Koper: Založba Univerze na Primorskem, 2016
P. 9
ke in tabele

1 ■ Šavrinke na poti v Portorož 15
2 ■ Prikaz pravilnega ravnanja z živili – Giovanni Cadamosto (1471) 17
3 ■ Kuharski pribor v času Beneške republike – Bartolomeo Scappi (1570) 18
4 ■ Bakala na belo 19
5 ■ Sardele na šavor 20
6 ■ Rizi-bizi 20
7 ■ Cene živil (na drobno) na Tržaškem leta 1880 22
8 ■ Caffe` – trattoria Al vaporetto, Koper, 1905
9 ■ Veduta Trsta leta 1885 24
10 ■ Avtobus na relaciji Trst – Novigrad 25
11 ■ Utrinek iz tržaške kavarne (okrog leta 1909) 25
12 ■ Kavarna Giustinopoli, Koper (današnja Čevljarska ulica), 1906 26
13 ■ Kavarna Caffe sociale na Tartinijevem trgu, Piran, 1900 27
14 ■ Caffe Central, Izola, okrog leta 1910 28
15 ■ Notranjost restavracije hotela Menis, Izola, 1910 28
16 ■ Vinski list ladijske družbe Lloyd Adriatico, Trst, 1910 29
17 ■ Naslovnica oficirske kuharske knjige (1900) 30
18 ■ Oglas za slaščičarno, Trst, 1909 31
19 ■ Caffe tostato Hausbrandt Trieste 32
20 ■ Potrdilo o plačilu za pivo iz leta 1918 33
21 ■ Restavracija Al municipio, Piran, 1906 33
22 ■ Gostilna San Marco, Koper, 1902 35
23 ■ Buffet Gerin, Koper,1905 35
24 ■ Jedilnica v hotelu Palace 36
25 ■ American bar v hotelu Palace 38
38

7
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14