Page 23 - Kulinarično doživetje v urbanem glampingu
P. 23
Šnite z Postopek
Narežemo star kruh na rezine
jagodami debeline približno 1,5 cm. Nato
pripravimo dva globoka
Sestavine (za 2 osebi) krožnika ali plitki skledi. V
2–4 rezine kruha enega vlijemo mleko z dodanim
vaniljinim sladkorjem in ga
250 do 300 ml mleka dobro premešamo, da se
vaniljin sladkor sladkor popolnoma raztopi. V
jajce drugi krožnik ubijemo jajce, ki
olje za cvrtje ga z vilicami dobro
razžvrkljamo.
sladkor v prahu za posip Medtem na kuhalnik
pristavimo ponev in jo
segrejemo z oljem. Rezine
kruha najprej namočimo v
mleko, da se malce napijejo,
nato jih pomočimo v stepena
jajca in na koncu zlatorjavo
ocvremo v segretem olju. Med
cvrenjem jih obračamo, da se
lepo obarvajo in zapečejo na
obeh straneh.
Med pripravo ocvrtih šnit
pripravimo in operemo jagode.
Ko so šnite pripravljene, jih
preložimo na krožnik in na vrh
položimo jagode ter jih
posujemo s sladkorjem v prahu.
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28