Page 19 - Kulinarično doživetje v urbanem glampingu
P. 19
koladni

gres Postopek
V kozici segrejemo mleko do
Sestavine (za 1 osebo) vretja, po želji pa dodamo tudi
60 g pšeničnega zdroba malo sladkorja. Ogenj pred
vretjem zmanjšamo in v mleko
2 dcl mleka dodamo pšenični zdrob.
1 vaniljev sladkor (po želji) Kuhamo na nizki temperaturi
približno 3 minute in medtem
25 g čokolade stalno mešamo, da se pšenični
domače jagode zdrob ne zažge. Če želimo
redkejšo zmes, dodamo malo

mleka ali vode, vendar moramo
Posip upoštevati, da bodo kasneje
nektarina (ali sadje po želji) dodane jagode spustile nekaj
drobljeni arašidi vode in se bo gres razredčil. V
gres primešamo narezane
jagode in ga odstavimo z ognja,
ko je kuhan. Nato dodamo še
sesekljano čokolado, ki jo
premešamo, da se lepo razpusti.
Pripravljen gres postrežemo v
skledici in ga okrasimo z
narezano nektarino ter
nadrobljenimi arašidi. Seveda
pa ga lahko okrasite s
sestavinami po vaši želji.
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24