Page 35 - Kulinarično doživetje v urbanem glampingu
P. 35
Tortilja s Postopek
piščancem in Piščančji file najprej splaknemo
paradižnikovo pod tekočo vodo in pustimo, da
se odcedi. Nato ga narežemo na
omako majhne kocke. Pripravimo tudi
ostale sestavine: čebulo,
Sestavine (za 4 osebe) korenje, papriko, fižol in
4 polnozrnate tortilje koruzo. Čebulo olupimo in jo
čebula nasekljamo na manjše kocke.
Papriko operemo in jo
korenje (2 srednje velika) narežemo na kocke ali trakove.
fižol Korenje olupimo, ga operemo in
narežemo na kocke. V ločeni
koruza skodelici pripravimo še fižol in
rdeča paprika koruzo. V dveh ponvah
piščanec (1 file) segrejemo nekaj kapljic olja. V
paradižnikova omaka eni ponvi pečemo piščanca, v
(1 pločevinka) drugi pa popražimo čebulo,
nato dodamo še zelenjavo, fižol
riban sir in koruzo. Ko je piščanec pečen,
ga dodamo v ponev k zelenjavi.
Vse skupaj prelijemo s
paradižnikovo omako in
kuhamo na srednji temperaturi
približno 5 minut, da omaka
malce zavre. Polnozrnato
tortiljo za približno eno ali dve
minuti pogrejemo na ponvi,
nato pa nanjo naložimo
pripravljen nadev, jo posujemo
z ribanim sirom, zvijemo in
postrežemo.
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40