Page 33 - Kulinarično doživetje v urbanem glampingu
P. 33
Riba v Postopek
Najprej pripravimo pivsko testo
pivskem testu tako, da v posodo vsujemo
moko, kvas, sol, pšenični zdrob
in krompir z in pivo ter vse skupaj dobro
premešamo. Zmes pokrijemo s
blitvo folijo in pustimo vzhajati 20
minut. Medtem olupimo
Sestavine (za 4 osebe) krompir, ga narežemo na večje
250 g moke kose in ga damo v lonec.
Zalijemo ga z vodo, solimo in
30 g pšeničnega zdroba kuhamo, dokler ne zavre. Nato
10 g suhega kvasa ga kuhamo na zmernem ognju
320-350 ml piva približno 15 minut. Blitvo
350 g ribe (koščki) speremo, jo natrgamo na

manjše koščke in damo v drugo
Krompir z blitvo kozico, kjer jo zalijemo z vodo,
500g blitve dodamo žličko soli in kuhamo
1 kg krompirja do mehkega. Olupimo in
nasekljamo česen. Krompir in
1 žlica oljčnega olja blitvo odcedimo ter stresemo v
4 stroki česna kozico, dodamo oljčno olje in
2 žlički soli česen. Vse skupaj premešamo s
poper kuhalnico ter po potrebi
dodatno solimo in popramo. Ko
je krompir z blitvo pripravljen,
vzamemo že pripravljene
koščke ribe, jih pomokamo in
posujemo z malo popra. Nato
jih namočimo v pivsko testo in
ocvremo v veliki količini olja.
Pazimo, da koščki lebdijo v olju
in se ne dotikajo dna.
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38