Page 253 - Šuligoj, Metod, ur., 2015. Retrospektiva turizma Istre. Založba Univerze na Primorskem, Koper.
P. 253
nika 57 (2009), 113–28.
„Koper - Kavarna Loža“. Europeana. Dostopano 06. julij 2014. http://www.europeana.eu/portal/record/2022501/De-
fault_aspx_module_7_id_3462.html.
Krmpotić, Josip. „Ročni kažipot po Goriškem, Trstu in Istri za 1898“. Gorica: Goriška tiskarna, 1898. http://www.
europeana.eu/portal/record/92055/D4DEF6839A97627C0DC9FF19850F7E8429EEB446.html.
Kukanja, Marko, in Saša Planinc. „The Impact of Economic Crisis on the Motivation to Work in Food Service: The case
of the Municipality of Piran“. Academica Turistica - Tourism and Innovation Journal 5, 2 (2012), 27–38.
Kukanja, Marko, in Tanja Planinc. „The Response of the Restaurant Industry to the Financial Crisis“. Ekonomska Misao
I Praksa, 22, 1 (2013), 39–56.
Lebe, Sonja Sibila, Polona Blažič, Janez Bogataj, Rok Klančnik, Borut Milfelner, Žarko Mlekuž, Julij Nemanič, idr.
Strategija razvoja gastronomije Slovenije [končno poročilo]. Maribor: Center za interdisciplinarne in multidisciplinar-
ne raziskave in študije, Znanstveni inštitut za regionalni razvoj pri Univerzi v Mariboru, 2006.
„Letni pregled trgovine, gostinstva in turizma: 1953-1965“. Ljubljana: Zavod za statistiko in evidenco LR Slovenije,
1954 - 1965.
OLO Piran. „Kratek oris razvoja turistične dejavnosti v občini Piran“. Občinski ljudski odbor Piran, 1958. Osebni fond
Tomija Brezovca.
Pucer, Alberto „Portorož-100 let organiziranega turizma v Portorožu. Katalog k razstavi Pokrajinskega arhiva Koper
1985. “. Koper: Pokrajinski arhiv, 2010.
Pucer, Alberto. Ko zadiši po Istrski kuhinji: Istrska kuhinja od A - Ž. Kmečki glas, 2011.
Raspor, Andrej. „Pomanjkanje kadrov v slovenskem gostinstvu in turizmu = Shortage of Hospitality in Tourism Wor-
kers in Slovenia“. Predstavljeno na Znanje za trajnostni razvoj / 27. mednarodna konferenca o razvoju organizacijskih
znanosti / 27th International Conference on Organizational Science Development, 2008., 327–28.
Rehar, Radivoj. „Nastanek in razvoj turizma ob slovenski obali“. V Slovenski pomorski zbornik, ur.l France Leben,
Srečko Vilhar, Radivoj Rehar in Emanuel Slavec, 171–78. Koper: Klub pomorščakov v Kopru, 1962.
Rogoznica, Deborah. „Obnova in razvoj turizma na območju cone B Svobodnega tržaškega ozemlja (s posebnim pou-
darkom na okraju Koper)“. Acta Histriae, 13, 2 (2005), 395–422.
Rozman, Franc, in Žarko Lazarević. Razvoj turizma v Sloveniji: zbornik referatov. Ljubljana: Zveza zgodovinskih dru-
štev Slovenije, 1996.
Rožac, Marjan, in Alberto Pucer. Piranske notarske pergamentne listine: Predbeneško obdobje 1173-1283. Del 1. Ko-
per: Pokrajinski arhiv, 2010.
Rudolf, Darka, Breda Ložar, in Zofija Savec. Rezultati raziskovanj: 1976 - 1985. Ljubljana: Zavod za Statistiko SRS,
1986.
———. Rezultati raziskovanj: 1986 - 1991. Ljubljana: Zavod za Statistiko SRS, 1998.
„SI PAK KP 5, t.e. 123, a.e. 6. Dekret prefekta koprskega okrožja, Koper, 7. oktober 1923.“
„SI PAK KP 6, t.e. 190, a.e. 1644. Statuti della Societa del caffe della Loggia. Trst, , 21. junij 1862.“
„SI PAK KP 6, t.e. 190. Bollettino statistico mensile della citta di Trieste e suo territorio, Trst, 31.december 1880.“.
„SI PAK KP 6, t.e. 316. Prošnja za postavitev zasebnega bifeja Buffet alla Muda, Koper, 21. junij 1911.“
„SI PAK KP 7, t.e. 39, a.e. 2198. Seznam obrtnikov v Kopru. Koper, 1854.“, b.d.

253
   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258