Page 17 - Kulinarično doživetje v urbanem glampingu
P. 17
Prosena Postopek
V kozici segrevamo mleko do
kaša vretja in dodamo ščepec soli.
Medtem operemo proseno kašo
Sestavine (za 4 osebe) pod tekočo vodo s pomočjo
1 l mleka (poljuben rastlinski cedila. Dodamo jo k mleku ob
vretju, nato zmanjšamo ogenj in
napitek) kuhamo še približno 15–20
4 ščepci soli minut na nizki temperaturi,
240 g prosene kaše občasno premešamo, da se kaša
mleti cimet (po želji) ne prime na dno kozice.
200 g sesekljane temne čokolade Medtem ko se kaša kuha,
4 pesti sesekljanih lešnikov operemo in narežemo jagode
mandljevi lističi za posip ter sesekljamo temno čokolado
in lešnike. Ko je kaša kuhana,
med kozico odstavimo z ognja in
jagode dodamo cimet, žlico medu,
lešnike in čokolado. Vse
sestavine premešamo, da se
enakomerno porazdelijo med
kašo, vrh potresemo z
narezanimi jagodami ter
mandljevimi lističi.
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22