Page 15 - Kulinarično doživetje v urbanem glampingu
P. 15
remna Postopek
V posodi segrevamo mleko in
ribana medtem dodamo ščepec soli,
vaniljev sladkor in cimet. Ko
kaša mleko zavre, mu dodamo
ribano kašo in premešamo
Sestavine (za 4 osebe) sestavine tako, da se
400 g ribane kaše enakomerno porazdelijo. Kašo
1,2 l mleka v mleku kuhamo približno 8
cimet (po želji) minut in občasno premešamo,
4 pesti rozin da se ne prime na dno posode.
ščepec soli Količino mleka prilagodimo
glede na želeno gostoto jedi. V
4 zavitki vaniljevega sladkorja ločeni posodi med tem časom
(32 g) namočimo rozine v majhni
količini tople vode, da se
8 žlic domače marmelade zmehčajo. Ko je kaša mehka in
listi sveže melise dovolj kuhana, jo odstavimo z
ognja in ji dodamo rozine.
Razdelimo jo v posodice in jo
okrasimo z žlico domače
marmelade ter s svežimi listki
melise.
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20