Page 29 - Kulinarično doživetje v urbanem glampingu
P. 29
Rižota z Postopek
Jušno osnovo vlijemo v kozico
grahom, s in na zmernem ognju počasi
segrejemo. Ko zavre, kozico
koruzo in odstavimo iz ognja. V drugi
kozici na zmernem ognju
kozicami raztopimo maslo. Na njem
prepražimo na koščke narezano
Sestavine (za 4 osebe) čebulo, da postekleni, dodamo
400 g riža kozice in prilijemo vino. Vse
skupaj premešamo in
1 manjša čebula počakamo 2 minuti, da alkohol
2 žlici oljčnega olja izhlapi, nato dodamo
zamrznjeno zelenjavo. Dodamo
0,5 dl vina riž in začnemo s postopnim
1 l (zelenjavne) jušne osnove prilivanjem vroče jušne osnove.
250 g zamrznjenih repkov kozic Vsakič, ko prilijemo zajemalko
70 g zamrznjenega graha in jušne osnove, počakamo, da riž
vpije vso tekočino, in dodamo
koruze naslednjo zajemalko. Ko
sol končamo s prilivanjem jušne
osnove, počakamo, da se riž do
poper konca pokuha (biti mora še
žlica masla vedno čvrst, ne razkuhan).
40 g ribanega sira Rižoto po okusu solimo in
popramo, kozico odstavimo z
ognja in pustimo stati 2 minuti.
Rižoto posujemo s sirom in
postrežemo.
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34