Page 136 - Moretti, Melita, in Mirko Markič, 2016. Trajnostno upravljanje s pitno vodo v predelovalni dejavnosti. Koper: Založba Univerze na Primorskem.
P. 136
jnostno upravljanje s pitno vodo v predelovalni dejavnosti

− zmanjševanje količine porabljene pitne vode (kot tehnološke
vode, hladilne vode ipd.) v proizvodnih procesih (Q8c);

− sposobnost uvajanja inovacij v delovnih procesih in metodah dela
s področja zmanjševanja porabe pitne vode (Q8e);

− povečanje količine ponovno porabljene vode (kot tehnološke in/
ali hladilne vode) v proizvodnih procesih (Q8d);

− uresničevanje smotrov in ciljev v organizaciji na področju zmanj-
ševanja porabe pitne vode (Q8a);

− upoštevanje okoljskih standardov in normativov s področja politi-
ke pitne vodne in varovanja naravnega okolja (Q8b);

− sposobnost prenove organizacijskega sistema in prizadevanja vseh
zaposlenih v skladu s trajnostnimi načeli podjetja (tudi s trajno-
stno porabo pitne vode) (Q8f).

136 Preglednica 22: Rotirana matrika faktorskih uteži in Cronbach α.

Spremenljivka 1 *Faktor 4
23
cQ1g 0,878 0,818
cQ1j 0,870 0,872 0,722
cQ1h 0,857 0,858 3,821
cQ1d 0,850 0,812
cQ1b 0,842 0,808
cQ1k 0,841 0,805
cQ1a 0,823 0,785
cQ1e 0,819 0,748
cQ1c 0,812 0,742
cQ1i 0,763 0,734
dQ1i 0,729
dQ1j 41,808 0,663
dQ1g
dQ1m 0,944
dQ1l 0,788
dQ1k 0,762
dQ1f 0,747
dQ1h 0,718
dQ1e 0,606
dQ1c
dQ1b 13,755 7,313
Q8c
Q8e
Q8d
Q8a
Q8b
Q8f
Q8g
Q8h
Varianca (66,701)
   131   132   133   134   135   136   137   138   139   140   141