Page 123 - Moretti, Melita, in Mirko Markič, 2016. Trajnostno upravljanje s pitno vodo v predelovalni dejavnosti. Koper: Založba Univerze na Primorskem.
P. 123
Izvedba empirične raziskave ...

123

Slika 5: Graf standardiziranih regresijskih ostankov.

Pri Stepwise regresijski metodi se je izkazalo, da le dva elementa v
nasprotju s pričakovanji pozitivno vplivata na porabo pitne vode, in sicer:
v»Qos8dtiao,navQdoad1ra,davQIpS2rO,oaizQ1v43o0,d0an1Q«em4b(βp(nEreosMtcanedAsaurdS«i)zi,raa(nβQ =n 4e0std,a6n(d0Ia3rSd)Oiziirna5n0 =Q0 008,31g1)3»i)nU. aEpQloe4mrcabe(nIaStliOa, skt9on0te0gs1oa:
2008), so statistično neznačilni (nimajo vpliva – β = 0).

Preglednica 19: Koeficient multiple korelacije in determinacijski koeficient.

Model (r) Korelacijski (R2) Determinacijski Popravljeni (R2) Ocena standardne
koeficient koeficient determinacijski napake
1
2 0,368 0,136 koeficient 1,635
0,405 0,164 0,133 1,611
0,158

Regresijska analiza je pokazala, da regresijski model pojasni 15,85 % va-
riabilnosti odvisne spremenljivke (Preglednica 19) – v našem primeru stop-
nje količine porabljene pitne vode. F-test (F = 27,613) in raven značilnosti
kažeta (sig = 0,000), da obstaja odvisnost med temi spremenljivkami (stop­
nja značilnosti sig manjša od 0,05).
   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127   128