Page 112 - Moretti, Melita, in Mirko Markič, 2016. Trajnostno upravljanje s pitno vodo v predelovalni dejavnosti. Koper: Založba Univerze na Primorskem.
P. 112
jnostno upravljanje s pitno vodo v predelovalni dejavnosti
Metodologija raziskave
Metoda zbiranja podatkov
Uporabili smo kvantitativno metodo zbiranja podatkov: podatke in infor-
macije smo dobili s pomočjo vprašalnika (Preglednica 8).
Preglednica 8: Vprašalnik – sestavine, viri, spremenljivke.
Število Vir Tip Vrednosti
vprašanj spremenljivke spremenljivke
Glavna dejavnost (SKD) 1 -
Ordinalna Od 1 do 24
Podjetje Velikost podjetja 1- Ordinalna Od 1 do 3
Demografski podatki Statistična regija 1- Ordinalna Od 1 do 12
Spol 1- Nominalna 1 ali 2
112
Management Starost 1- Razmernostna Število let
Stopnja pridobljene 1- Ordinalna Od 1 do 6
izobrazbe
Položaj v podjetju 1- Ordinalna Od 1 do 8
Uvedeni okoljski standardi 1- Nominalna Od 1 do 5
Od 1 do 4
Viri oskrbe z vodo, ki jih v proizvajanju 1- Nominalna Od 1 do 7
uporabljajo.
Od 1 do 7
Armstrong 2009; Od 1 do 7
Slocum in Hellrie- m3
gel 2009; Certo in
Management trajnostnega ravnanja s pit- 11 Certo 2012; Rob- Intervalna
no vodo bins in Judge 2013;
Schermerhorn
in Wright 2014;
Mitchell in Dyck
2014.
Armstrong
2009; Robbins in
Vplivni dejavniki na trajnostno ravnan- 13 Judge 2013; Eliott Intervalna
je s pitno vodo 2013;Schermer-
horn in Wright
2014; Blewitt 2014.
Drev 2011; Žgajnar
Kazalniki uspešnosti zmanjševanja pora- Gotvajn, Kalčikova Intervalna
be pitne vode 11 in Zagorc-Končan
2013; Eliott 2013;
Blewitt 2014.
Količina porabljene vode 5- Razmernostna
Vprašalnik smo v smislu jasnosti in razumljivosti vprašanj najprej pre-
izkusili (pilotsko testirali) na manjšem številu ljudi iz vzorca (kontrolne
Metodologija raziskave
Metoda zbiranja podatkov
Uporabili smo kvantitativno metodo zbiranja podatkov: podatke in infor-
macije smo dobili s pomočjo vprašalnika (Preglednica 8).
Preglednica 8: Vprašalnik – sestavine, viri, spremenljivke.
Število Vir Tip Vrednosti
vprašanj spremenljivke spremenljivke
Glavna dejavnost (SKD) 1 -
Ordinalna Od 1 do 24
Podjetje Velikost podjetja 1- Ordinalna Od 1 do 3
Demografski podatki Statistična regija 1- Ordinalna Od 1 do 12
Spol 1- Nominalna 1 ali 2
112
Management Starost 1- Razmernostna Število let
Stopnja pridobljene 1- Ordinalna Od 1 do 6
izobrazbe
Položaj v podjetju 1- Ordinalna Od 1 do 8
Uvedeni okoljski standardi 1- Nominalna Od 1 do 5
Od 1 do 4
Viri oskrbe z vodo, ki jih v proizvajanju 1- Nominalna Od 1 do 7
uporabljajo.
Od 1 do 7
Armstrong 2009; Od 1 do 7
Slocum in Hellrie- m3
gel 2009; Certo in
Management trajnostnega ravnanja s pit- 11 Certo 2012; Rob- Intervalna
no vodo bins in Judge 2013;
Schermerhorn
in Wright 2014;
Mitchell in Dyck
2014.
Armstrong
2009; Robbins in
Vplivni dejavniki na trajnostno ravnan- 13 Judge 2013; Eliott Intervalna
je s pitno vodo 2013;Schermer-
horn in Wright
2014; Blewitt 2014.
Drev 2011; Žgajnar
Kazalniki uspešnosti zmanjševanja pora- Gotvajn, Kalčikova Intervalna
be pitne vode 11 in Zagorc-Končan
2013; Eliott 2013;
Blewitt 2014.
Količina porabljene vode 5- Razmernostna
Vprašalnik smo v smislu jasnosti in razumljivosti vprašanj najprej pre-
izkusili (pilotsko testirali) na manjšem številu ljudi iz vzorca (kontrolne