Page 112 - Moretti, Melita, in Mirko Markič, 2016. Trajnostno upravljanje s pitno vodo v predelovalni dejavnosti. Koper: Založba Univerze na Primorskem.
P. 112
jnostno upravljanje s pitno vodo v predelovalni dejavnosti

Metodologija raziskave
Metoda zbiranja podatkov
Uporabili smo kvantitativno metodo zbiranja podatkov: podatke in infor-
macije smo dobili s pomočjo vprašalnika (Preglednica 8).

Preglednica 8: Vprašalnik – sestavine, viri, spremenljivke.

Število Vir Tip Vrednosti
vprašanj spremenljivke spremenljivke
Glavna dejavnost (SKD) 1 -
Ordinalna Od 1 do 24

Podjetje Velikost podjetja 1- Ordinalna Od 1 do 3

Demografski podatki Statistična regija 1- Ordinalna Od 1 do 12

Spol 1- Nominalna 1 ali 2

112
Management Starost 1- Razmernostna Število let

Stopnja pridobljene 1- Ordinalna Od 1 do 6
izobrazbe

Položaj v podjetju 1- Ordinalna Od 1 do 8

Uvedeni okoljski standardi 1- Nominalna Od 1 do 5
Od 1 do 4
Viri oskrbe z vodo, ki jih v proizvajanju 1- Nominalna Od 1 do 7
uporabljajo.
Od 1 do 7
Armstrong 2009; Od 1 do 7

Slocum in Hellrie- m3

gel 2009; Certo in

Management trajnostnega ravnanja s pit- 11 Certo 2012; Rob- Intervalna
no vodo bins in Judge 2013;
Schermerhorn

in Wright 2014;

Mitchell in Dyck

2014.

Armstrong

2009; Robbins in

Vplivni dejavniki na trajnostno ravnan- 13 Judge 2013; Eliott Intervalna
je s pitno vodo 2013;Schermer-

horn in Wright

2014; Blewitt 2014.

Drev 2011; Žgajnar

Kazalniki uspešnosti zmanjševanja pora- Gotvajn, Kalčikova Intervalna
be pitne vode 11 in Zagorc-Končan

2013; Eliott 2013;

Blewitt 2014.

Količina porabljene vode 5- Razmernostna

Vprašalnik smo v smislu jasnosti in razumljivosti vprašanj najprej pre-
izkusili (pilotsko testirali) na manjšem številu ljudi iz vzorca (kontrolne
   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117