Page 117 - Moretti, Melita, in Mirko Markič, 2016. Trajnostno upravljanje s pitno vodo v predelovalni dejavnosti. Koper: Založba Univerze na Primorskem.
P. 117
Izvedba empirične raziskave ...

Preglednica 12: Demografski podatki anketiranih oseb.

Značilnosti Deskriptor f f%
moški 194 68,1
Spol ženski 91 31,9
Starost min 26 let
max 70 let 12,3
Izobrazba povprečna starost 45,8 let 21,4
srednješolska 35 53,3
Položaj v podjetju višješolska 61 3,5 117
Skupaj visokošolska/univerzitetna 152 9,5
specialistična/strokovni magisterij 10 14,7
znanstveni magisterij, doktorat znanosti 27 33,3
izvršni management 42 6,7
srednji management 95 13,7
spodnji management 19 8,4
pooblaščenec za varstvo okolja 39 6,7
ekolog 24 2,5
vodja tehnologije 19 14,0
energetik 7 100,0
drugo 40
285

Osnovne statistične analize
Analizirali bomo dejavnike sektorskega okolja, management trajnostne-
ga ravnanja s pitno vodo, vplivne dejavnike na trajnostno ravnanje s pitno
vodo in kazalnike uspešnosti zmanjševanja porabe pitne vode.

Dejavniki sektorskega okolja
Organizacije za vodne vire uporabljajo javni vodovod, lastni vodovod,
lastni vodnjak, deževnico in/ali drugo (reko, vrelce mineralnih in izvirskih
vod). Največ organizacij v proizvodnem procesu uporablja javni vodovod
(257 organizacij), in sicer za hlajenje naprav 79 organizacij, za pripravo su-
rovine/zmesi/materiala 57 organizacij, oboje 63 organizacij ter za druge de-
javnosti, kot so čiščenje, razmaščevanje, izpiranje, preizkus delovanja izdel-
kov, testiranje (armatur, strojev) 57 organizacij – Preglednica 9.

Iz Preglednice 13 je razvidno tudi, da lastni vodovod in lastni vodnjak
uporablja 66 organizacij – ta vodna vira uporabljajo predvsem za hlajenje
naprav. Deževnico (meteorno vodo) uporablja 15 organizacij – ta vodni vir
prav tako v glavnem uporabljajo za hlajenje naprav.
   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122