Page 150 - Moretti, Melita, in Mirko Markič, 2016. Trajnostno upravljanje s pitno vodo v predelovalni dejavnosti. Koper: Založba Univerze na Primorskem.
P. 150
jnostno upravljanje s pitno vodo v predelovalni dejavnosti
Značilnosti Organizacije z manj tra- Organizacije z bolj trajnostno
jnostno rabo pitne vode rabo pitne vode
Lastno zajetje – tekoče vode
(reke, potoki, lastni vodovodni 2.824,60 163.403,49 0,034
sistem) 2012
Lastno zajetje – tekoče vode 2.142,00 143.703,58 0,027
(reke, potoki, lastni vodovodni
sistem) 2013 77,38 0,10 0,325
Drugi viri (deževnica) 2012 77,37 53,67 0,804
Drugi viri (deževnica) 2013
Organizacije z manj trajnostno rabo pitne vode v proizvodnem proce-
su uporabljajo zgolj vodo iz javnega vodovoda. Te organizacije kazalnike
uspešnosti zmanjševanja porabe pitne vode tudi statistično značilno slab-
še ocenjujejo, razen kazalnika Q8i (Optimizacija delovnega procesa z na-
menom manjše rabe pitne vode – zaprt krog hladilne vode), kjer statistično
150 značilnih razlik ni zaznati. Organizacije z manj trajnostno rabo pitne vode
v proizvodnem procesu v povprečju porabijo veliko manj vode.
Značilnosti Organizacije z manj tra- Organizacije z bolj trajnostno
jnostno rabo pitne vode rabo pitne vode
Lastno zajetje – tekoče vode
(reke, potoki, lastni vodovodni 2.824,60 163.403,49 0,034
sistem) 2012
Lastno zajetje – tekoče vode 2.142,00 143.703,58 0,027
(reke, potoki, lastni vodovodni
sistem) 2013 77,38 0,10 0,325
Drugi viri (deževnica) 2012 77,37 53,67 0,804
Drugi viri (deževnica) 2013
Organizacije z manj trajnostno rabo pitne vode v proizvodnem proce-
su uporabljajo zgolj vodo iz javnega vodovoda. Te organizacije kazalnike
uspešnosti zmanjševanja porabe pitne vode tudi statistično značilno slab-
še ocenjujejo, razen kazalnika Q8i (Optimizacija delovnega procesa z na-
menom manjše rabe pitne vode – zaprt krog hladilne vode), kjer statistično
150 značilnih razlik ni zaznati. Organizacije z manj trajnostno rabo pitne vode
v proizvodnem procesu v povprečju porabijo veliko manj vode.