Page 164 - Moretti, Melita, in Mirko Markič, 2016. Trajnostno upravljanje s pitno vodo v predelovalni dejavnosti. Koper: Založba Univerze na Primorskem.
P. 164
Trajnostno upravljanje s pitno vodo v predelovalni dejavnosti

mo, da je management trajnostnega ravnanja s pitno vodo pozitivno pove-
zan z inoviranjem in organizacijskim sistemom.

Drugo hipotezo H2, Manjša količina porabljene pitne vode je pozitivno
povezana s količino ponovno porabljene vode, količino porabljene vode iz al-
ternativnih virov oskrbe z vodo, danostjo alternativnih virov, velikostjo, de-
javnostjo in statistično regijo organizacije in okoljskimi standardi, smo na
osnovi regresijske analize zavrnili. Iz analize je razvidno, da je manjša ko-
ličina porabljene pitne vode pozitivno povezana s količino porabljene vode
iz alternativnih virov oskrbe z vodo in enim od okoljskih standardov (ISO
14001:2009 – Sistem managementa z okoljem), z ostalimi dejavniki pa ne.

Tretjo hipotezo H3, Uspešnost zmanjševanja porabe pitne vode je pozi-
tivno povezana z inoviranjem in organizacijskim sistemom, smo na podlagi
rezultatov SEM, korelacijske in cluster analize sprejeli. Na osnovi tega skle-
164 pamo, da je uspešnost zmanjševanja porabe pitne vode pozitivno povezana
z inoviranjem in organizacijskim sistemom.

S celovitim in sistematičnim analiziranjem tematike managementa
trajnostnega ravnanja s pitno vodo in z izvedbo empirične raziskave smo iz-
delali nov, izviren in preverjen model managementa trajnostnega ravnanja
za zmanjševanje porabe pitne vode.
   159   160   161   162   163   164   165   166   167   168   169