Page 165 - Moretti, Melita, in Mirko Markič, 2016. Trajnostno upravljanje s pitno vodo v predelovalni dejavnosti. Koper: Založba Univerze na Primorskem.
P. 165
Sklep
Globalizacija in internacionalizacija, gospodarske razmere, prestrukturira-
nje proizvodnih in organizacijskih procesov in porabe, trajnostna rast or-
ganizacije, podnebne spremembe in z njimi povezane posledice, pritiski na
naravne vire in drugi naraščajoči pritiski na okolje in organizacijo pred-
stavljajo nov izziv za management in managerje v organizacijah in zahte-
vajo njihovo kontinuirano inovativnost in hkrati stalno pripravljenost za
kar najhitrejši odgovor na zahteve družbenega okolja. Družbenega in na-
ravnega okolja ne moremo več obravnavati kot dejavnika omejevanja ras-
ti, ampak kot razvojno priložnost, ki bo iskala nove sinergije med cilji tako
na družbenem kot na gospodarskem in okoljskem področju. Ob upošteva-
nju vseh teh dejstev si management in managerji v organizacijah na podro-
čju predelovalne dejavnosti lahko najdejo formulo za svoj uspeh in uspeh
organizacije.
Cilj monografije je bil opozoriti na pomen, vlogo in vpliv managemen-
ta trajnostnega razvoja ravnanja s pitno vodo na uspešno zmanjševanje po-
rabe pitne vode. Z modelom, ki je bil oblikovan za ta namen, in s formi-
ranimi hipotezami je mogoče opozoriti na pomemben vpliv inoviranja in
organiziranosti proizvodnih procesov na uspešnost zmanjševanja porabe
pitne vode v predelovalni dejavnosti v Republiki Sloveniji. Predelovalna de-
javnost je ena od temeljev gospodarstva, zato morajo biti organizacije na
področju predelovalne dejavnosti za boljšo konkurenčnost pripravljene in
zmožne trajnostno upravljati ter celovito obvladovati lastne invencijsko-i-
novacijske in proizvodne procese tudi na področju uspešnega zmanjševa-
nja porabe pitne vode. Organizacije na področju predelovalne dejavnosti
kot velik potrošnik pitne vode lahko z izboljšanimi procesi uporabe pitne
Globalizacija in internacionalizacija, gospodarske razmere, prestrukturira-
nje proizvodnih in organizacijskih procesov in porabe, trajnostna rast or-
ganizacije, podnebne spremembe in z njimi povezane posledice, pritiski na
naravne vire in drugi naraščajoči pritiski na okolje in organizacijo pred-
stavljajo nov izziv za management in managerje v organizacijah in zahte-
vajo njihovo kontinuirano inovativnost in hkrati stalno pripravljenost za
kar najhitrejši odgovor na zahteve družbenega okolja. Družbenega in na-
ravnega okolja ne moremo več obravnavati kot dejavnika omejevanja ras-
ti, ampak kot razvojno priložnost, ki bo iskala nove sinergije med cilji tako
na družbenem kot na gospodarskem in okoljskem področju. Ob upošteva-
nju vseh teh dejstev si management in managerji v organizacijah na podro-
čju predelovalne dejavnosti lahko najdejo formulo za svoj uspeh in uspeh
organizacije.
Cilj monografije je bil opozoriti na pomen, vlogo in vpliv managemen-
ta trajnostnega razvoja ravnanja s pitno vodo na uspešno zmanjševanje po-
rabe pitne vode. Z modelom, ki je bil oblikovan za ta namen, in s formi-
ranimi hipotezami je mogoče opozoriti na pomemben vpliv inoviranja in
organiziranosti proizvodnih procesov na uspešnost zmanjševanja porabe
pitne vode v predelovalni dejavnosti v Republiki Sloveniji. Predelovalna de-
javnost je ena od temeljev gospodarstva, zato morajo biti organizacije na
področju predelovalne dejavnosti za boljšo konkurenčnost pripravljene in
zmožne trajnostno upravljati ter celovito obvladovati lastne invencijsko-i-
novacijske in proizvodne procese tudi na področju uspešnega zmanjševa-
nja porabe pitne vode. Organizacije na področju predelovalne dejavnosti
kot velik potrošnik pitne vode lahko z izboljšanimi procesi uporabe pitne