Page 152 - Hozjan, Dejan, ur., 2015. Razvijanje kakovosti na Univerzi na Primorskem. Založba Univerze na Primorskem, Koper.
P. 152
razvijanje kakovosti na univerzi na primorskem
34. Štirinajst učnih baz (47 %) je študente ocenilo z odlično oceno (odl. 5). Najnižja ocena
je bila zadostno (zd. 2,8). Povprečna ocena je bila 4,6.

Študente so mentorji najbolje ocenili pri timskem delu (4,6) in točnosti ter vestnosti
pri delu in komuniciranju (4,7). Najnižjo oceno (4,4) so prejeli za pokazano znanje in
spretnosti v delovnem okolju.

Slika 35: Ocena študentov 2. letnika po vprašanjih s strani mentorja v delovnem okolju.

Slika 36: Ocena študentov 3. letnika dietetike po vprašanjih s strani mentorja.
Vseh sodelujočih učnih baz za študente tretjega letnika je bilo v letu 2014 skupno 21. Šest
učnih baz (12 %) je študente ocenilo z odlično oceno (odl. 5). Najnižja ocena je bila dobro
(db. 3,4). Povprečna ocena je bila 4,4.

Slika 36 prikazuje ocenjevanje študentov 3. letnika po posameznih vprašanjih. Štu-
dentje so bili najbolje ocenjeni pri točnosti in vestnosti pri delu (ocena 4,5). Najnižjo oceno
(4,2) so prejeli za pokazano znanje in spretnosti.

Na podlagi analize podatkov smo pridobili pomembne podatke o zadovoljstvu de-
lodajalcev na področju prehranskega svetovanja – dietetike in zdravstvene nege. Prav tako
smo ugotovili pomanjkljivosti, ki na področju izboljševanja kakovosti praktičnega usposa-
bljanja v delovnem okolju nakazujejo možnosti za izboljšave.
150
   147   148   149   150   151   152   153   154   155   156   157