Page 181 - Sedmak, Gorazd, in Almir Peštek, ur. 2015. Strateški aspekti upravljanja turističkom destinacijom / Strateški aspekti upravljanja turistične destinacije. Sarajevo / Koper
P. 181
a Bowie & Kompatibilnost različnih (V11) zapis cen,
Buttle (2004) segmentov gostov (V12) točnost
Procesi Usposobljenost, računa, (V13)
DINESERV strokovnost vrednost za denar,
Procesi (V14) cenovna
Oh (2000); in izkušenost, število konkurenčnost,
Fizični dokazi Ranaweera & zaposlenih. (V15) predvideno
Neely (2003) oz. dejansko plačilo.
DINESERV Zaznava »poštene«
vrednosti oz. vrednost za (V16) informacije, ki
Sedmak jih daje osebje,
(2011) denar.
Točnost računa. (V17) ustrežljivost,
Cousins, (V18) odzivnost,
Foskett, & Konkurenčnost. (V19) obratovalni
Gillespie
Nivo strežbe; čas,
(2002) razpoložljivost osebja in (V20) čakalni čas.

DINESERV urnik PGO; nivo (V21) čistoča obrata,
kakovosti posameznih (V22) urejenost
Ha & Jang
(2010) dejavnikov strežbe; osebja, (V23) udobje,
zanesljivost obljubljenega, (V24) skladnost
Heung, Wong, urejenosti PGO s
& Qu (2000) prilagodljivost osebja. ponudbo hrane,
Nam, Ekinci, &
Whyatt (2011) Hitra in natančna postrežba,
Barber et al. postrežba v obljubljenem
času, hitrost odziva na
(2011) reklamacije.

DINESERV Večdimenzionalni konstrukt,
pogosto sestavljen iz

posebnih lastnosti, kot je
dobrodošlica gostom,

sprejem naročila, postrežba
gosta itd.

Hitrost postrežbe.

Nedefinirano število
dejavnikov, ki posredno ali

neposredno vplivajo na
percepcijo kakovosti.

Čistoča, hrup.

Privlačnost jedilnice,
urejenost uniform, notranja

ureditev, prehodnost
jedilnice, čistoča sanitarij in
jedilnice, udobnost stolov.

179
   176   177   178   179   180   181   182   183   184   185   186