Page 103 - Lesjak, Miha, Marijana Sikošek, Simon Kerma. Ur. 2020. Tematski turizem: teoretični in aplikativni primeru oblik turizma v svetu in Sloveniji. Koper: Založba Univerze na Primorskem.
P. 103
Gastronomski turizem 103

Gacˇnik, A. (2014). Vinski in gastronomski turizem, strateška razvojna pri-
ložnost Slovenije. Vinsko kulinaricˇni trendi, 23–25.

Galicˇic´, V. (2014). Leksikon ugostiteljstva i turizma. Fakultet za mena-
džment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija.

Hall, C. M., in Sharples, L. (2003). The consumption of experiences or
the experiences of consumption? An introduction to the tourism of
taste. V C. M. Hall, Food tourism around the world: Development,
management and markets (str. 1–24). Butterworth-Heinemann.

Hall, C. M., in Mitchell, R. (2001). Wine and food tourism. V N. Douglas,
N. Douglas in R. Derrett (ur.), Special interest tourism: Context and
cases Brisbane (str. 307-329). Wiley.

Kalinšek, F. (2020). Slovenska kuharica (8. izd.). Food Cool Tour.
Lebe, S., Fuchs, W., Mundt, J. W., in Zollondz, H. D. (2012). Leksikon tu-

rizma. Multidisciplinarni raziskovalni institut Maribor.
Lebe, S. S. Blažicˇ, P., Bogataj, J., Klancˇnik, R., Milfelner, B., Mlekuž, Ž.,

Nemanicˇ, J., Polak, M., Prager, W., Protner, B., Protner, J., Ravnikar,
B., Schiemann, K., Selinšek, J., Senekovicˇ, B., Skvarcˇa, M., Sršen, T.,
in Šenekar, T. (2006). Strategija razvoja gastronomije Slovenije [razi-
skovalno porocˇilo]. Multidisciplinarni raziskovalni institut Maribor.
Long, M. L. (2004). Culinary tourism. Univerisity Press of Kentucky.
Markovic´, S., Raspor, S., in Šegaric´, K. (2010). Does restaurant performan-
ce meet customers’ expectations?Tourism and Hospitality Manage-
ment, 16(2), 181–195.
Okumus, B., Koseoglub, M. A., in Ma, F. (2018). Food and gastronomy re-
search in tourism and hospitality. International Journal of Hospita-
lity Management, 73, 64–74.
Pleiweis, M. (1868). Slovenska kuharica ali Navod okusno kuhati nava-
dna in imenitna jedila.
Sajovic, K. (2019, 17. december). Vecˇerja v Nomi, 2. restavraciji sveta – od
racˇjih možganov do srca severnega jelena. mmc rtv slo. https://
www.rtvslo.si/tureavanture/kulinarika/vecerja-v-nomi-2
-restavraciji-sveta-od-racjih-mozganov-do-srca-severnega-jelena/
509230
Slovenska turisticˇna organizacija. (2016). Tuji turisti v Sloveniji: analiza
ankete o tujih turistih v Sloveniji 2015 [brošura]. https://www
.slovenia.info/uploads/dokumenti/Tuji_turisti_v_Sloveniji_2015
_short_21609.pdf
Slovenska turisticˇna organizacija. (2018). Akcijski nacˇrt razvoja in trženja
gastronomskega turizma 2019–2023 [brošura].
Uran Maravic´, M. (2014). Znak kakovosti ljubljanskega turizma – lqs
2014 [interno gradivo]. Turizem Ljubljana.
Uran Maravic´, M. (2017). Ocenjevanje kakovosti v gostinstvu. Založba
Univerze na Primorskem.
   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108